În această primăvară aveți oportunitatea să învățați o limbă străină predată chiar de internaționali. Proiectul TRY – Teaching Romanian Youth organizat de AIESEC Technical University Iaşi a ajuns la cea de-a V-a ediție și se adresează atât studenților, cât și elevilor de liceu.

După succesul ediției anterioare care a strâns peste 300 de aplicanți și la care au participat 8 internaționali din 7 țări diferite, proiectul a fost preluat în acest an și de alte orașe din țară precum Brașov, Cluj, Galați și Pitești.
Participanții vor avea posibilitatea să studieze engleza, franceza, spaniola și germana de la o serie de profesori cu experiența veniți din Slovacia, Ucraina, Egipt, Nigeria, Tunisia și nu numai.

Cursurile vor începe pe 13 martie și se vor întinde pe o perioadă de 9 săptămâni până pe 21 mai. Ele vor avea loc în cadrul facultăților de la Universitatea Tehnică “Gheoghe Asachi”. Se vor desfășura seara de luni până vineri, câte două ședințe de două ore pe saptamană pentru fiecare grupă pentru studenți și în weekend-uri pentru elevii de liceu, câte o ședință de 4 ore. La finalul cursului participanții vor primi o diplomă ce atestă nivelul limbii pe care l-au dobândit care poate fi ataşată CV-ului.

„Vei avea contact constant cu o cultură diferită prin activităţi recreative şi interactive, menite să te familiarizeze cu tradiţiile, mâncărurile şi dansurile tradiţionale, filmele şi literatura în limba respectivă. Cei care studiază limba engleză pot după finalizarea cursurilor să se înscrie şi să susţină examenul Cambridge prin intermediul partenerului nostru de proiect, centrul lingvistic Twinkle Star“, au transmis organizatorii.

De asemenea, proiectul are sprijinul Universității Tehnice “Gheorghe Asachi“ din Iași, a liceelor ieșene, a companiei Capgemini și a centrelor lingvistice Twinkle Star și Eurolenguas.

Cei care doresc să participe trebuie să completeze un formular pe http://aiesec.ro/proiecte-sociale/try/ până pe 6 martie și să achite taxa de 180 de lei / limbă studiată până la începerea cursurilor la sediul organizației din Campusul Tudor Vladimirescu, cămin T11 pentru o buna organizare a proiectului.